THE RHYNES – EVERYTHING THE WRONG WAY ROUND

Artiest info
Website
facebook
Label: Tiny Dog Records

Joe Atkinson is een Britse muzikant uit Somerset die al sinds meerdere jaren meedraait in de Engelse popscène als keyboardsspeler in de psychedelische popformatie ‘Flipron’ uit Glastonbury en in de begeleidingsgroep van de Brits-Jamaicaanse zanger-percussionist Neville Staple die vroeger deel uitmaakte van ska-groepen als ‘Fun Boy Tree’ en ‘The Specials’. Hij ging ook enkele keren mee op tournee met o.a. de Schotse folk-pop singer-songwriter Donovan, de ska-formatie ‘The Selecter’ en reggae-grootheid Lee ‘Scratch’ Perry.

Onder de groepsnaam ‘The Rhynes’ (uitspreken als ‘reens’) brengt Joe Atkinson zijn soloplaten op de markt. In mei 2021 was dat nog gewoon met de naam “The Rhynes” als titel voor zijn debuutplaat maar voor zijn tweede soloalbum dat nu op de markt komt opteerde hij voor het wat meer ingewikkelde “Everything The Wrong Way Round”. Daarop brengt hij tien zelfgecomponeerde nummers waarvoor hij bij de studio-opname ook alle instrumenten inspeelde, met uitzondering van de drums die door Matty Bane van ‘The Neville Staple Band’ werden bespeeld en Joe’s broer Stanley Atkinson die op twee van die tien tracks op gitaar mocht meespelen.

Van drie nummers werden er ook al video’s opgenomen die we hier dan ook graag aan dit verhaal willen toevoegen met respectievelijk “I Can’t Hear You”, “You Don’t Have To Be Alone Anymore” en “When The Summer Comes”, de songs die ook reeds als singles op de markt zijn verschenen. Voor de onderwerpen van deze songs grasduinde Joe Atkinson in de voor de hand liggende thema’s als de liefde en het leven. Maar er is ook ruimte gecreëerd voor een nostalgische terugblik op ouder werk van zijn muzikale voorbeelden, zijnde de Schotse alt.rockband ‘Teenage Fanclub’ en de onvermijdbare folktroubadour Bob Dylan wiens invloeden we ook wel in enkele songs kunnen terughoren.

Van zijn vroegere verleden in de wereld van de ska-muziek kunnen we echter geen sporen terugvinden op “Everything The Wrong Way Round”. Het zijn veeleer vlot in het gehoor liggende popmelodietjes zoals u zelf al heeft kunnen horen in de drie songs op de video’s maar ook in andere nummers op deze plaat zoals “Turning Around”, de catchy popballad “Wait For Me”, de met ‘Dylan’-mondharmonicaklanken ingeleide song “Cracks” en de albumafsluitende pianoballad “Don’t Make It Right”. Joe Atkinson heeft in elke song op dit tweede soloalbum wel een vleugje van zijn uitstekende toetsenwerk op piano, Hammondorgel en keyboards verwerkt. Hij heeft daarenboven ook gezorgd voor ‘Beach Boys’-achtige harmonieuze samenzang met …zichzelf, vermits hij zowat alles op deze plaat zelf heeft gedaan.

(valsam)

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE RHYNES
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.